lauantai 2. huhtikuuta 2011

Täytetyt paprikat Ruokatorstain tapaan

Kun kaipaa arkiruokaa, mutta pienellä vaihtelulla, on hyvä aika kaivaa esiin Ruokatorstai ja etsiä jotain uutta. Tällä viikolla meillä syötiin täytettyjä paprikoita jauheliha- ja suppilovahverotäytteillä.


Täytetyt paprikat
(neljälle)

4 paprikaa
400g jauhelihaa tai 2-3 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 sipuli silputtuna
2 dl keitettyä riisiä
100g fetaa
muna
1 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
pippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
(1 rkl sweet chili -kastiketta)
juustoraastetta

Jos käytät kuivattuja sieniä, niin murskaa ne ja laita runsaaseen veteen turpoamaan vähintään puoleksi tunniksi. Puolita ja poista paprikoista siemenet. Laita paprikat kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Esikypsennä paprikoita 5-10 minuuttia kuumassa vedessä. Valuta. Kuullota sipuli paistinpannulla ja ruskista sen jälkeen sipulin kaverina jauheliha tai paista sienet. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita kulhossa riisi ja jauheliha/sieni-sipuliseos. Murenna joukkoon feta. Lisää kerma ja muna. Mausta. Täytä paprikat ja ripottele juustoraastetta päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti