tiistai 19. huhtikuuta 2011

Luomu lampaankyljykset

Pääsiäiseen ei ole enää montaa päivää, joten tässäpä helppo lammasresepti niille, joita viulu alkaa kyllästyttää. Haimme Tenhon tilalta luomukaritsaa pääsiäispöytää varten ja nämä herkulliset kyljykset pääsivät jo viikonloppuna pannulle. Luomukaritsa ei muuten maistunut yhtään villasukalta toisin kuin monet serkkunsa.


Lampaankyljykset
(kahdelle)

5 luomukaritsan kyljystä

marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tummaa balsamicosiirappia
1 rkl tummaa balsamicoa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl tuoretta persiljaa silputtuna
1,5 tl kuivattua minttua
suolaa ja pippuria myllystä

voita paistoon

Sekoita marinadiainekset keskenään muovipussissa ja laita kyljykset kylpyyn 4-5 tunniksi. Kääntele pussia välillä. Nosta kyljykset puoli tuntia ennen paistoa huoneen lämpöön. Paista kyljykset voissa paistinpannulla noin 3-5 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat roseen värisiä sisältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti