lauantai 30. huhtikuuta 2011

Rosmariinilla maustettu karamellipopcorn

Tässäpä näppärä herkku mukaan vappupiknikille. Karamellipopparit ovat nameja, helppoja, eivätkä vaadi miljoonaa ainesosaa. Kaupan valmisversiot ovat aika vaisuja, kun kerran itse tehtyä pääsee maistamaan. Tämä on muokattu versio Tasty Kitchenin ohjeesta, jonne ohje on napattu Martha Stewartilta.


Rosmariinilla maustettu karamellipopcorn
(n.3 litraa)

1,5 dl popcornjyviä
3 rkl rypsiöljyä
1,8 dl vaahterasiirappia
6 rkl voita
2 isoa rosmariinin oksaa
1,5 tl merisuolahiutaleita
1/3 tl ruokasoodaa

Ota iso kattila (3-5l) esiin. Lorauta kattilan pohjalle öljy ja kuumenna sitä täydellä teholla, kunnes öljy alkaa lämmetä. Kaada jyvät kattilaan ja kuumenna, kunnes jyvät alkavat paukkua. Pienennä lieden lämpöä reilusti. Pidä kattilasta ja kannesta kiinni kaksin käsin ja heiluttele kattilaa välillä varovaisesti. Kun suurin osa jyvistä on poksahdellut, laita liedestä lämpö kokonaan pois, ettei popparit pala. Pohjalla olevien jyvien helinästä heilutellessa tiedät milloin kaikki popparit ovat poksahdelleet. Kaada popparit isoon kulhoon.

Ota pienempi kattila esiin. Kuumenna kattilassa voita ja siirappia, kunnes niiden seos on 107 asteista. Ota kattila pois kuumalta levyltä. Silppua rosmariinin oksien lehdet pieneksi ja lisää kattilaan. Lisää kattilaan myös suola ja viimeisenä ruokasooda. Sekoita nopeasti ja kaada tasaisesti popcornien päälle. Sekoita kauhalla, kunnes jokaisen popparin pinnalla on karamellia. Kaada popparit paperoidulle uunipellille ja paista niitä uunissa 120 asteessa reilu tunti tai kunnes ne ovat kuivia. Jäähdytä ja paloittele pienemmäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti