maanantai 25. huhtikuuta 2011

Panzanellaa chorizon kera

Pääsiäisen jälkimainingeissa kaipaa rapeaa salaattia liharuokien vastapainoksi. Tänään töllöstä tulleessa Kokin vapaapäivässä herkuteltiin katkarapuisella panzanellalla. Koska katkikset eivät juuri nyt napanneet ja jääkaapista löytyi chorizoa, pienen muokkauksen jälkeen muhkea illallissalaatti pääsi lautaselle.


Panzanellaa ja chorizoa
(kahdelle)

6 isoa rapeaa salaatinlehteä
8 basilikan lehteä
6 kirsikkatomaattia
2 tl kapriksia
1/4 punasipuli
1/2 isosta punaisesta paprikasta
2 paksua siivua vaaleaa leipää
oliiviöljyä
valkosipulin kynsi
3 pientä tomaattia
3 vihreän parsan vartta
1/2 rkl voita
100g chorizomakkaraa
175 g mozzarellaa
suolaa ja pippuria
herneen versoja

Huuhdo paprika ja paloittele puolikas kolmeen tai neljään osaan. Laita paprikan palat leivinpaperoidulle pellille ulkokuori ylöspäin ja ripsi pintaan hieman oliiviöljyä. Paahda uunivastuksen alla 200 asteessa, kunnes paprikoiden pintaan tulee tummia täpliä. Pistä paprikan palat 10 minuutiksi muovipussiin ja kuori ne sen jälkeen.

Paloittele leipäsiivut isohkoiksi kuutioiksi ja asettele ne samalle leivinpaperille, jolla paahdoit paprikat. Ripsi päälle reilusti oliiviöljyä. Suolaa ja pippuroi. Sekoita palasia käsillä, kunnes ne ovat imeneet hyvin öljyn itseensä. Paista krutonkeja uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Krutonkien ollessa uunissa tee salaatti. Huuhdo salaatinlehdet ja kirsikkatomaatit. Revi salaatti kulhoon ja puolita kirsikkatomaatit sekaan. Kuori ja siivuta pala punasipulia salaattiin. Lisää joukkoon kaprikset ja saksi sekaan paprika pienempinä paloina. Kierrä basilikan lehdet pieneksi nipuksi ja silppua salaatin joukkoon.

Ota toinen kulho esiin. Hiero sen pohjaa valkosipulin kynnellä. Kaada siihen kuumat krutongit. Pese tomaatit ja puolita ne. Puserra tomaateista mehut krutonkien päälle. Siivuta tomaatit krutonkien seuraksi. Lorauta sekaan reilusti oliiviöljyä.

Huuhdo parsat ja katko niistä tyviosat pois. Puolita parsat pitkittäin ja paloittele parsojen puolikkaat parin sentin paloiksi. Sulata pannulla voi ja paista siinä pari minuuttia parsoja. Nostele parsan palat salaatin joukkoon. Siivuta chorizo ohuiksi siivuiksi ja paista ne pannulla rapeiksi. Nostele makkarat salaatin joukkoon ja sekoita mukaan krutongit.

Revi lautasille mozzarellasta paloja. Jauha myllystä suolaa ja pippuria niiden päälle. Kasaa salaattia juustojen päälle ja koristele herneen versoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti