sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Helppo huevos rancheros

Tämä brunssiresepti sopii täydellisesti leppoisiin sunnuntaiaamuihin, kun tekee mieli jotain tukevampaa ja tulisempaa. Resepti on mukaelma Smitten kitchenin ohjeesta. Helppo tehdä yhdelle tai useammalle. Salsassa kannattaa olla poltetta, muuten nautinto jää vajaaksi.


Huevos rancheros
(kolmelle)

salsa:
3 tomaattia
1 punainen chili
1/4 punasipuli
2 tl persiljasilppua
1/2 limetti
mustapippuria
suolaa

munakas:
3 tortillaa
1,5 dl juustoraastetta
3 munaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä


Huuhdo chili ja tomaatit. Tee tomaateista pieniä kuutioita kulhoon. Poista chilistä siemenet ja hienonna pieneksi silpuksi. Silppua sipuli. Sekoita tomaatit, chili ja sipuli keskenään. Purista sekaan limetistä mehua, lisää persilja, suolaa ja pippuria.

Lorauta paistinpannulle vähän oliiviöljyä ja paista toinen puoli tortillasta ruskeapilkkuiseksi. Käännä tortilla, pienennä hellasta lämpöä ja ripottele tortillan päälle 1/2 dl juustoa. Riko muna juuston päälle ja suolaa ja pippuroi se. Kun muna alkaa hyytyä, käännä munapuoli hetkeksi alaspäin ja sitten liu'uta se lautaselle munapuoli ylöspäin. Kasaa tortillan päälle salsaa ja nauti joko avonaisena tai puolikuuksi taitettuna. Toista lopuilla tortilloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti