maanantai 11. huhtikuuta 2011

Linssi-vuohenjuustocrostinit

Tämä herkku tuli bongattua sunnuntaisesta tv-ohjelmasta nimeltään Kokin vapaapäivä. Älkää nyt naurako, mutta meillä jopa töllön katselukin keskittyy ruokaohjelmiin. =)

Huomasimme siinä ohjelman edetessä, että meillähän oli melkein kaikki ruokaan tarvittavat ainekset taloudessa. Oli belugalinssejä, puolikas vuohispaketti, hulluilta päiviltä hamstrattuja herkullisia miniterttutomaatteja ja punaviiniäkin tilkka jäljellä. Niistä syntyi kiva maanantai-illallinen.

Annos on sen verran tuhti, että tästä setistä tulee kahdelle pääruoka tai vaihtoehtoisesti neljälle mukava alkupala.


Linssi-vuohenjuustocrostinit
(2-4 annosta)

linssit:
1,5 dl belugalinssejä
5 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio

punaviinikastike:
2,5 dl punaviiniä
2,5 dl vettä
3/4 rkl kanafondia
2 rkl fariinisokeria
pippuria

leivät:
4 siivua maalaisleipää
reilu loraus oliiviöljyä
valkosipulin kynsi
100g vuohenjuustoa

lisäksi:
1 pkt filepekonia tai 6 siivua pancettaa
12 kirsikkatomaattia
oliiviöljyä
2-3 kourallista mangoldia tai pinaattia
1 rkl voita
1 rkl vincottoa tai tummaa balsamicosiirappia

Huuhdo linssit. Kiehauta vesi ja laita kattilaan linssit ja liemikuutio porisemaan 30 minuutiksi. Huuhtele linssit haalealla vedellä ja pistä sivuun odottamaan.

Kaada kattilaan viini, vesi, fondi ja sokeri. Kiehuta viinikastiketta n. 30 minuuttia, kunnes sen määrä on pienentynyt puoleen. Mausta pippurilla.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhdo tomaatit ja asettele paperoidulle pellille. Ripsi oliiviöljyä päälle. Paista uunissa, kunnes tomaattien pinnat alkavat halkeilla. Lorauta paistinpannuun oliiviöljyä. Kun se on kunnolla kuumentunut, paista leivät siinä molemmin puolin (n. 30 sekuntia per puoli) kullanruskeiksi. Asettele leivät paperoidulle pellille, hieraise niitä valkosipulin kynnellä ja paista uunissa 5 minuuttia. Laita kolmannelle pellille kahden leivinpaperin väliin pekonit ja esim. ritilä painoksi päälle. Pekoneita paistetaan uunissa 15 minuuttia. Jos satut omistamaan kiertoilmauunin, niin koko hela hoidon voi uunittaa kerralla.


Paistetuille leiville levitetään vuohenjuustoa ja niitä lämmitetään vielä hetki uunissa, kunnes juusto alkaa pehmentyä. Huuhtele mangoldit. Sulata voi paistinpannussa, lisää mangoldit ja linssit. Pyörittele pannussa, kunnes mangoldit alkavat nuupahtaa kivasti.

Kokoaminen: Asettele lautasille leivät, niiden päälle pekonit, sitten linssi-mangoldiseos, lusikoi päälle reilusti punaviinikastiketta ja lorauta päälle vincottoa. Asettele koristeeksi tomaatit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti