perjantai 15. huhtikuuta 2011

Parsapiiras

Kevään parsakausi on täällä. Sen kunniaksi tein kevään ensimmäisen kasvispiirakan. Piirakassa parsan maku on hyvin keveä. Jos haluat ruokaisamman piirakan, niin kannattaa lisätä joukkoon kinkkua tai pekonia.


Parsapiiras
(piirakkavuoallinen)

pohja:
1,25 dl juoksevaa margariinia
2 dl vehnäjauhoa
2 rkl parmesaaniraastetta
ripaus suolaa
vettä

täyte:
400g vihreää parsaa
8 miniterttutomaattia
100g punaista emmentalia raastettuna
3 munaa
2 dl ruokakermaa
0,5 dl maitoa
veitsenkärjellinen muskottipähkinää
1/2 tl yrttisuolaa
mustapippuria rouhittuna


Sekoita jauhot, parmesaani ja suola keskenään. Lisää margariini jauhoihin. Lisää vettä tarpeen mukaan, kunnes saat kiinteän taikinapallon, joka ei tartu käteen. Kauli taikina reilun kokoiseksi ympyräksi ja asettele voideltuun piirakkavuokaan siten, että taikinaa yltää myös reunoille asti.

Huuhtele parsat ja napsauta niistä kannat poikki. Parsa napsahtaa luontaisesti siitä paikasta, mistä puinen osa loppuu, kun sitä kevyesti taittaa. Kuori varret kevyesti kuorimaveitsellä. Puolita parsan varret. Kiehauta parsat runsaassa vedessä, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta.

Huuhtele ja siivuta tomaatit. Asettele tomaatit piirakkavuoan pohjalle. Ripottele päälle juustoraaste. Asettele parsat juuston päälle säteittäin.
Tee munamaito kermasta, maidosta, munista ja mausteista. Kaada se tasaisesti piirakan päälle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti