perjantai 8. huhtikuuta 2011

Lämmin vuohenjuustosalaatti

Vuohenjuusto jakaa ihmisiä lähes yhtä tehokkaasti kuin homejuustot. Herkkäsuisille ja -nenäisille voin silti tosi nirsona suositella lämmintä vuohenjuustosalaattia. Kun vuohis pääsee tämän keveän taikinakuoren sisällä pehmenemään, sen maku pehmenee kerrassaan miellyttäväksi.

Jos makoisia viikunoita ei satu saamaan, niin ne voi myös korvata päärynän paloilla tai vaikkapa mansikoilla.


Lämmin vuohenjuustosalaatti
(kahdelle)

salaatti:
1/4 ruukkua lollorossoa
1/4 ruukkua jääsalaattia
1/4 kurkkua
2 viikunaa
0,5 dl suolattuja pistaaseja
rosepippureita

hunajainen vadelmavinaigrette:
1 rkl vadelmaviinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus pippuria ja suolaa

juusto:
filotaikinaa
voisulaa
kaksi n.0,5cm:n paksuista viipaletta vuohenjuustoa

Ota filotaikina sulamaan. Huuhtele ja kuivaa salaatti, kurkku ja viikunat. Siivuta kurkku suikaleiksi ja viikunat ohuiksi siivuiksi. Asettele salaatin lehtien kera kauniisti lautasille. Sekoita vinaigretten ainekset yhteen ja pirskota salaateille.

Sulata filotaikinaa varovaisesti, kunnes siitä saa irrotettua leveydeltään noin kaksi kertaa vuohenjuustokiekkosi halkaisijan kokoisen palan. Jaa filolevy reiluksi neliöiksi ja irrottele kerrokset varovaisesti toisistaan. Ota yksi filo pala, voitele, lisää toinen filopala ja voitele, toista kunnes olet käyttänyt puolet taikina-arkeistasi. Asettele siivu juustoa keskelle taikinaa ja kääri paketiksi juuston ympärille. Toista lopuilla taikinalevyillä ja juustolla.

Paista filo-juustokäääröjä kuumalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin molemmille puolilleen. Asettele salaatin päälle. Ripottele salaattien pinnalle pistaasit ja rouhi juustokääröjen päälle rosepippuria. Tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti