Sunnuntaiaamun iloksi on kiva tehdä erä kuumia amerikkalaisia pannukakkuja ja nauttia ne marjojen, vaahterasiirapin ja voin kera. Omaan makuuni maustamattomat pannarit ovat aika pliisuja, joten mustikka ja sitrus tuovat niihin juuri sen ekstrasäväyksen, minkä ne kaipaavat.
Kuva kertoo varmasti paremmin kuin tuhat sanaa, mutta mainittakoot että kuvan oton jälkeen annos hävisi parempiin suihin minuutissa.
Sitruunaiset mustikkapannukakut
(neljälle eli noin 24 pientä)
2 munaa
1,5 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl fariinisokeria
2 tl sitruunan kuorta raastettuna
3,25 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta
veitsenkärjellinen suolaa
2 dl maitoa
0,5 dl juoksevaa margariinia
3 dl pakastemustikoita
mustikkalisuke:
2 dl mustikoita
1 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua
lisäksi:
vaahtera- tai pannukakkusiirappia
ohuita voilastuja
Sekoita munat, sokeri ja jogurtti keskenään kulhossa. Lisää sekaan vanilja ja sitruunan kuori. Sekoita erillisessä astiassa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää vuorotellen maitoa ja jauhoja taikinaan. Lisää lopuksi margariini. Lisää jäiset mustikat vasta juuri ennen paistoa, etteivät ne ennätä sulaa ja värjätä taikinaa.
Sulata lisukkeeksi tulevat mustikat ja mausta ne sitruunamehulla ja sokerilla.
Paista pannukakut molemmin puolin kauniin ruskeiksi voidellulla ohukaispannulla. Kokoa pannukakkuja keoksi lautaselle. Kaada päälle siirappia, vuole ohut voilastu ja kokoa päälle keko mustikoita. Nauti välittömästi.
sunnuntai 29. toukokuuta 2011
Sitruunaiset mustikkapannukakut
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos hyvästä ruokablogista! Löysin tämän vasta äsken ja bongasin heti useita kiinnostavia reseptejä. Tulen taatusti vierailemaan täällä jatkossakin :)
VastaaPoistaJee, kommentoija! Suomalaiset ovat vähän hitaita syttymään, mutta jospa useampikin lukija uskaltaisi lähiaikoina avata sanaisen arkkunsa.
VastaaPoistaTosi kiva juttu, että löysit mieleisiä ohjeita. =) Kesälle mulla onkin mielessä pari mukavaa teemaa perusreseptien seuraksi. Kannattaa siis pysyä linjoilla!