keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Karpalo- ja kahvimarengit

Herkkuburgereiden valmistuksesta jäi jääkaappiin valkuaisia, joten eilen tuli tehtyä purkillinen ihania marenkeja. Kuivakaapista löytyi pikakahvijauhetta ja karpalojauhetta, joten maustoin marengit niillä.

Ylimääräisiä valkuaisia ei kannata heittää hukkaan, jos niitä sattuu jäämään ruoanlaitossa tai leivonnassa. Niistä voi tehdä myös macaroneja, uunijäätelöä, pavlovan tai kevyen ja terveellisen omeletin.

Marengit säilyvät hyvin kuivattuna pienen ikuisuuden, joten niitä voi tehdä vierasvaroiksi. Ne myös maistuvat lapsille erinomaisesti juhlapöydästä ja ovat oikeastaan hyvin yksinkertaisia tehdä.


Marengit
(noin 30kpl)

4 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 dl tomusokeria
1/2 tl sitruunamehua
1 rkl karpalojauhetta
2 tl pikakahvijauhetta
(elintarvikeväriä)

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokerit pikkuhiljaa sekaan. Lisää sitruunamehu. Kun vaahto on niin kovaa, että se pysyy kipossa vaikka sen kääntää nurinpäin, jaa vaahto kahteen astiaan. Mausta toinen karpalojauheella ja halutessasi elintarvikevärillä. Hienonna pikakahvijauhetta lautasella ja sekoita se toisen erän joukkoon.

Ota kaksi litran minigrippussia ja laita vaahdot niihin. Leikkaa kulmat auki ja pursota marengit leivinpaperoiduille pelleille. Kypsennä uunissa 100 asteessa tunti ja sitten vähennä lämpöä 50 asteeseen ja kypsennä toinen tunti. Ota lämpö pois ja anna marenkien jäähtyä uunissa pari tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti