perjantai 20. toukokuuta 2011

Suppilovahverorisotto

Tämä risottopohja on kaapattu Jamie Oliverin ruokaohjelmasta. Sillä saa aikaan aina herkullista risottoa, kunhan vain muuntelee lisukkeita.

Hyvä risotto vaatii onnistuakseen kahta asiaa. Ensimmäinen on kunnollinen risottoriisi. Itse käytän mieluiten arboriota, koska sillä saa mukavan purutuntuman ja rakenteen risottoon. Kaupoissa myytävät "risottoriisit" kannattaa jättää pois kärrystä, ellei halua tehdä puuroa.

Toinen oleellinen tekijä on se, että risotto tulee jättää kosteaksi. Sitä ei ole tarkoitus keittää kuivaksi jankiksi, vaan sen kuuluu olla valuvaa. Risottoa ei myöskään kannata tehdä yhtä ruokailukertaa isompaa annosta. Se ei ole enää parhaimmillaan lämmitettynä.


Suppilovahverorisotto
(kahdelle)

2 rkl oliiviöljyä
1/2 sipuli
1 varsisellerin varsi
4 kourallista risottoriisiä
noin 5 dl kasvislientä (esim. fondista tehtyä)
1 rkl voita
1/3 dl parmesaania raastettuna
1,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
vettä
1/4 tl timjamia
1/2 rkl voita

Murskaa kuivatut suppilovahverot ja laita ne likoamaan veteen vähintään puoleksi tunniksi.

Silppua varsiselleri ja sipuli kuutioiksi. Kuullota niitä kattilassa tilkassa oliiviöljyä pari minuuttia. Lisää joukkoon riisi ja sekoittele minuutin verran. Lisää kauhallinen kasvislientä ja anna sen imeytyä riisiin. Toista noin kerran minuutissa, kunnes riisi on kypsää (tarkista keittoaika paketista). Jätä riisi lopussa valuvan kosteaksi ja sekoita joukkoon parmesaani ja voi. Nosta kattila pois kuumalta liedeltä ja jätä se pariksi minuutiksi kannen alle oleutumaan.

Kaada ylimääräinen vesi pois sienistä. Voit käyttää sienten nestettä myös osana kasvislientä, jos haluat enemmän sienten makua. Paista sienet pikaisesti timjamilla maustetussa voissa pannulla ja lisää risottoon. Tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti