maanantai 16. toukokuuta 2011

Savuiset mafiosoburgerit

Toukokuun ruokahaasteen aiheena on hampurilainen. Nämä savuiset mafiosoburgerit yhdistävät perinteisiä italialaisia makuja tuhtiin pihviin ja all-american lisukkeisiin.

Itsetehty majoneesi on ehdottomasti vaivan väärti. Pihveistä tuli meheviä ja suussa sulavia. Testiyleisö veti burgereita navan täydeltä ja vähän ylikin. Kannattaa maistaa, sillä lopputulos oli, kuten Don Corleone sanoisi "Delizioso!"


Savuiset mafiosoburgerit
(neljälle)

4 isokokoista sämpylää
1 valkosipulinkynsi
12 siivua mozzarellaa
2 tomaattia siivutettuina
1/2 ruukkua rucolaa
tomaattimajoneesia (ohje alla)
4 pihviä (ohje alla)
kola-punasipulihilloketta (ohje alla)

tomaattimajoneesi:
2 keltuaista
2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
1,5 rkl hunajadijonsinappia
1 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
2 tl silputtua basilikaa

kola-punasipulihilloke:
2 punasipulia renkaina
1 rkl oliiviöljyä
1/2 dl vaaleaa balsamicosiirappia
1 dl kolajuomaa (tavallista, ei light)

pihvit:
400g naudan paistijauhelihaa
2 keltuaista
1 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl korppujauhoja
2 rkl hikkorimaustettua barbequekastiketta
1/2 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
paistamiseen oliiviöljyä

Sekoita majoneesiin tulevat keltuaiset, etikka ja sinappi keskenään. Vatkaa seos paksuksi ja vaaleaksi. Lisää vähän vähältä ohuena norona öljy kastikkeeseen samalla koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää sekaan hyvin pieneksi silputut tomaatit ja basilika. Laita jääkaappiin odottamaan.

Kuullota punasipulirenkaita hetki öljytilkassa. Kaada sekaan siirappi ja kola. Anna seoksen porista noin 5-10 minuuttia ja ylimääräisen nesteen haihtua. Siirrä pois levyltä.

Sekoita jogurtti ja korppujauhot keskenään. Anna turvota viitisen minuuttia. Sekoita kulhossa kaikki pihviainekset keskenään ja taputtele siitä neljä paksua pihviä. Paista pihveihin väri molemmille puolille paistinpannussa ja laita uuniin leivinpaperoidulle pellille kypsymään vielä 10 minuutiksi 175 asteeseen.

Hieraise sämpylän puolikkaiden pintaan valkosipulia ja lämmitä ne kuumalla paistinpannulla. Täytä hampurilaiset järjestyksessä rucola, majoneesi, tomaattisiivut, pihvi, mozzarellasiivut ja punasipulihilloke. Nauti ja löydä sisäinen mafiososi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti