lauantai 7. toukokuuta 2011

Ribsit ja coleslaw

"Ne on eettisesti vähemmän epäilyttäviä ribsejä." Ohjeisti Tuulihattutornin kaupassa asioinut osapuoli kokkia. Kokin tuhina possuparkojen olojen puolesta oli selvästi huomioitu ja ostoskoriin oli kiepsahtanut ulkotarhassa kirmaillutta yksilöä.

Tästä riemastuneena kokki taikoi pöytään ribsejä Chez Jounin tapaan ja raikasta majoneesitonta coleslawta. Makea glaseerauskastike oli piste iin päälle ja ribsit onnistuivat mukavasti myös uunissa, mikä on hyvä tieto sateisten juhannuksien varalle.


Ribsit Jounin tapaan
(neljälle)

1kg possun kylkeä
2 valkosipulin kynttä
2 oksaa tuoretta rosmariinia
2 tl fariinisokeria
2 tl balsamicoa
1/3 tl cayennepippuria
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl vettä

glaseeraus:
2 dl kuumaa vettä
1 dl balsamicoa
1/2 dl fariinisokeria

Murskaa valkosipulin kynnet ja sekoita niiden joukkoon silputtu rosmariini, sokeri, balsamico, cayenne, suola ja mustapippuri. Hiero seos hyvin ribseihin ja pistä uunivuokaan. Anna maustua hyvin peitettynä jääkaapissa 8-24 tuntia.

Maustumisen jälkeen lisää vuokaan vesi ja peitä vuoka foliolla. Paista uunissa 220 asteessa noin kaksi tuntia.

Kun ribsit tulevat uunista, ota kattilaan vuoan pohjalta nestettä. Lisää sen sekaan kuuma vesi, balsamico ja sokeri. Keitä, kunnes kastiketta on jäljellä noin desi. Glaseeraa puolella kastikkeella kyljet ja paista niitä vielä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Sudi loppu glaseerauskastike lihan pintaan ja tarjoa.

Coleslaw
(neljälle)

2 porkkanaa
150g varhaiskaalia
1 hapokas vihreä omena
100g creme fraichea
1/2 tl hunajadijonsinappia
1 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
1 tl fariinisokeria
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Pese ja raasta omena, kaali ja porkkanat kulhoon. Ota pieni kulho kastiketta varten. Sekoita loput ainekset yhteen kastikkeeksi ja sekoita raasteisiin. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti