tiistai 15. maaliskuuta 2011

Mysteerimokka

Mysteerimokka on todella hyvää. Sen ohje löytyi Pioneer Womanin Tasty Kitchen osiosta ja erikoisesta ulkomuodosta huolimatta siitä on jo tullut taloudessamme paljon puhuttu herkku. Tämä menee mainiosta vierasvarasta, sillä siihen ei tule erikoisia aineksia. Kuivakaapin siivoamisen innoittamana tämä ensi kertaa syntyi meilläkin. Pieniä muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen on tullut jälleen tehtyä.


Mysteerimokka
(n.15 x 25cm vuoka)

taikina:
1,8 dl hienoa sokeria
2,4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
50 g tummaa suklaata
30 g voita tai margariinia
1,2 dl maitoa
1 tl vaniljauutetta/-aromia
päälle:
1,2 dl fariinisokeria
0,5 dl hienoa sokeria
4 rkl tummaa kaakaota
2,4 dl kylmää espressoa tai vahvaa kahvia

Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja taikinaan tarkoitettu sokeri. Sekoita erillisessä astiassa maitoon vaniljauute. Sulata suklaa kuumassa voissa. Lisää suklaan joukkoon jauhot ja maito vuorotellen. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan.
Sekoita sokerit ja kaakao kulhossa. Ripottele taikinan päälle. Kaada sen jälkeen varovasti kylmä kahvi taikinan pinnalle. Taikina jää tavallaan uppeluksiin. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Tarjoile lämpimänä jäätelön tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti