Inspiraatio kalaan ja linssisalaattiin tuli Siskot Kokkaa -blogista. Linssisalaattia tuli tuunattua aika tavalla, mutta paahdettu paprika sopi siihen ehdottoman hyvin. Paahdettu tomaatti sen sijaan oli aika turha tässä kombinaatiossa, kun taas tuorelisänä se toimi mainiosti. Linssisalaatti ja yrttinen kirjolohi sopivat todella hyvin yhteen.
Vihreän mintun kirjolohi on Pirkko Arstilan vanhasta, mutta sitäkin paremmasta keittokirjasta Pirkon uudet makuretket. Pientä tuunausta tuli tähänkin ohjeeseen tehtyä, mutta hyvää tuli.
Vihreän mintun kirjolohi
(kahdelle ahneelle tai kolmelle pieniruokaisemmalle)
500g kirjolohifilettä
2 valkosipulin kynttä
1 puntti tuoretta minttua
2 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
yrttisuolaa
kalamaustetta
Sekoita sauvasekoittimella valkosipulit, minttu, etikka, öljy ja yrttisuola tasaiseksi kastikkeeksi. Öljyä uunipannu ja laita kala siihen nahka alaspäin. Ripottele pintaan kalamaustetta ja kaada tasaisesti päälle kastike. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Lämmin linssisalaatti
(kahdelle)
1 dl belugalinssejä
1/2 kasvisliemikuutio
1 paprika (punainen tai keltainen)
tomaatti kuutioina
1 dl parsakaalin kukintoja
rapeaa salaattia
vaaleaa balsamicosiirappia
Paahda paloiteltu paprika uunissa vastuksen alla 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on täplikäs. Pistä paprikat muovipussiin noin 10 minuutiksi. Kuori paprikoista pinta ja saksi suupaloiksi. Huuhdo linssit ja keitä noin 20 minuuttia reilussa vedessä, johon on lisätty puolikas kasvisliemikuutio. Laita loppuvaiheessa linssien seuraksi parsakaalin kukinnot muutamaksi minuutiksi kiehumaan. Asettele lautaselle rapea revitty salaatti ja lisää päälle kuutioitu tomaatti, paprika suikaleina, parsakaalit, linssit ja lorauta päälle balsamicosiirappia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti