keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Tomaattifocaccia

Idea muhkeaan tomaattifocacciaan syntyi, kun Ranskassa lomalla syömäni herkullinen leipä palasi mieleen kummittelemaan. Se oli täydellinen liitto tomaattia, persiljaa, merisuolaa, oliiviöljyä ja leipää. Nizzalaisen leipomon omistaja oli hyvin nyreä, kun murtavalla ranskallani kysyin ujosti kolmantena päivänä leipää hakiessani, oliko siinä basilikaa. "Ei, kun persiljaa. Paljon persiljaa." Hyvää se on joka tapauksessa.


Tomaattifocaccia
(uunipellillinen tai kaksi pienempää)

3,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
n.8 dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
0,5 dl oliiviöljyä taikinaan ja 0,5dl pinnalle
rasia kirsikkatomaatteja puolitettuina
n.0,5 dl persiljaa silputtuna
merisuolahiutaleita

Lämmitä vesi reilusti kättä lämpöisemmäksi. Lisää siihen suola ja hunaja. Yhdistä jauhot ja hiiva erillisessä astiassa ja alusta hiljalleen taikinaan. Lisää öljy taikinan ollessa vellimäistä. Kohota liinan alla tunti. Taputtele leiväksi öljytyllä pellillä. Kohota noin 30 minuuttia. Pirskottele reilusti oliiviöljyä pintaan. Ripottele suola ja persilja päälle. Paina kirsikkatomaattien puolikkaat melko syvälle leipään. Paista 180 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti