lauantai 26. helmikuuta 2011

Porkkanasämpylät

Porkkanasämpylät on leivontapäivän terveellinen herkku. Näistä tulee hyvin porkkanaisia ja makoisia sämpylöitä. Oleellista on, että porkkanaraastetta on reilusti ja että se on karkeaa. Tavallinen porkkanaraaste katoaa sämpylätaikinaan.


Porkkanasämpylät
(noin 35 kpl)

7,5dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
1,5 pussia kuivahiivaa
n.15dl rouheisia sämpyläjauhoja
4 isoa porkkanaa karkeaksi raastettuna
1/3 dl rypsiöljyä
3/4 dl maitoa

Lämmitä vesi selvästi kättä lämpimämmäksi. Sekoita siihen suola ja hunaja. Ota osa jauhoista (pari desiä) ja sekoita kuivahiiva siihen. Sekoita jauhoseos veteen, lisää öljy, porkkanaraaste, sekä pikkuhiljaa loput jauhot. Taikina on valmis, kun se alkaa irrota mukavasti käsistä. Nostata vedottomassa paikassa liinan alla  noin 45 minuuttia. Pyörittele taikinasta sämpylöitä pellille ja anna niiden nousta puolisen tuntia. Voitele sämpylät maidolla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti