keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Book Food: Kermakalja

Tänään on viimeisen Harry Potter -elokuvan ensi-ilta. Niinpä yhdistän tähän postaukseeni kolme intohimoani: leffat, kirjat ja ruoan.

Monet foodiet varmasti muistavat ajatelleensa, kuinka herkullisilta romaaneissa esiintyvät ateriat kuulostavat. Oletko ikinä ajatellut miltä Taru sormusten herran haltioiden matkaleipä eli lembas maistuisi? Tai oletko nauranut maha kippuralla pikkutyttönä Vihervaaran Annan erikoista kirsikkamehua? Enid Blytonin päähenkilöilleen pakkaamat piknikeväät ovat nyt vähintään kuuluisia. Itse olen aina himoinnut Rudyard Kiplingin kuvailemia intialaisen katukeittiön antimia tamarindeineen. Esimerkkejä löytyy varmasti jokaiselta. Kerrothan kommenteissa, jos mieleesi tulee herkullinen kirjallinen ruokahetki.

Tässäpä on siis päivän Book Food: kermakalja Tuulihattutornin tapaan. Tämä versio kermakaljasta käy makeasta jälkiruoasta tai terästettynä aikuisten drinkistä, joka saa varmasti kotitontunkin sekaisin. Inspiraatiota otin Huffington Postin artikkelista, jossa kerrotaan kermakaljan suunnittelusta ja sen suosiosta Orlandon Wizarding Worldissa.


Kermakalja
(kahdelle)

pohja:
0,355 l kermasoodaa (A&W vanilla cream soda)
2 tl toffeekastiketta
1/4 tl kanelia

float:
3 rkl maustamatonta kermavaahtoa
3 rkl marshmallow fluffia
ripaus kanelia juoman päälle

Ota kaksi isohkoa juomalasia. Laita molempien pohjalle toffeekastiketta ja kanelia. Kaada osa soodasta päälle. Sekoita toffee ja kaneli juomaan. Kaada loppu sooda tasapuolisesti laseihin.

Sekoita kermavaahto ja fluff keskenään. Asettele vaahtoa juomien pinnalle ja koristele ripauksella kanelia. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti