sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Italialainen jauheliha-papukeitto

Tänään tekee pitkästä aikaa mieli kirjoitella ylös reseptejä. Blogi on pitänyt hiljaiseloa vuoden verran, mutta onneksi inspiraatio bloggaamiseen alkoi taas löytyä. =) Vuoden varrella on tullut tehtyä paljon hyvää ruokaa ja kokeiltua kymmeniä reseptejä. Nyt kun kesän jälkeen kelit alkavat taas kylmentyä, niin moni herkullinen keitto ja pata varmasti löytää tiensä tännekin.

Tämä italialaishenkinen papukeitto on oiva sateisen syyspäivän piristeeksi. Siinä on runsaasti makua ja kuten monet keitot, se vain paranee lämmitettäessä. Resepti on alunperin Tasty Kitchenistä, mutta tässä variaatiossa lehtikaali on vaihdettu tuoreeseen pinaattiin, joka sopi mielestäni keittoon mainiosti.


Italialainen jauheliha-papukeitto
(neljälle)

maustettu jauhelihataikina:
400g nauta-sikajauhelihaa
1/2 rkl fenkolin siemeniä
1/2 rkl suolaa
3/4 rkl paprikajauhetta
1/2 rkl sokeria
1/2 tl mustapippuria
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä paistoon

keitto:
2 valkosipulin kynttä murskattuna
hyppysellinen kuivattua punaista chiliä
1 kesäkurpitsa
2 prk säilöttyjä voipapuja (á 400g purkki)
1 litra kuumaa vettä
3 rkl kanafondia
1 parmesanjuuston kanta
rasia tuoretta pinaattia (á 70g)
merisuolaa ja mustapippuria

Jauha fenkolin siemenet hienoksi jauheeksi morttelissa. Sekoita kaikki mausteet, valkosipuli ja etikka jauhelihataikinaan. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa öljy ja revi jauhelihasta suupalan kokoisia paloja ja paista ne pikaisesti öljyssä. Siirrä paistetut lihat lautaselle odottamaan.

Pienennä liesi hyvin miedolle lämmölle ja lisää loppuun öljyyn valkosipulimurska ja hyppysellinen chiliä. Kuullota noin 30 sekuntia. Pese ja siivuta kesäkurpitsa puolikuiksi. Lisää siivut kattilaan. Huuhdo pavut ja lisää ne myös kattilaan. Lisää vesi, fondi ja juuston kanta. Anna keiton kiehua 15 minuuttia. Ongi juusto pois kattilasta. Huuhdo pinaatin lehdet ja lisää ne sekä paistetut lihat keittoon. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Maistele ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile vaalean leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti